GNU/Linux Oyun Mağazaları I: Gameolith


Gameolith, kurmanız gereken herhangi bir istemcisi olmayan, tamamen internet tabanlı bir GNU/Linux oyun mağazasıdır. Geçtiğimiz temmuz ayında aşağıdaki beş bağımsız oyunla açılışını yapmıştı mağaza:
Gameolith, DRM'li ticari oyunlara kolayca ulaşılmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Oyun mağazasındaki oyunlar için Ubuntu, Debian, Fedora paketleri ve ayrıca oyunların arşiv dosyaları sunuluyor. Eğer şuradaki cevabı yanlış anlamadıysam oyunları aldığınız zaman sadece GNU/Linux için almış oluyorsunuz ve diğer işletim sistemlerinde oynama şansınız bulunmuyor.

Proje daha çok yeni, henüz ne kadar gelişeceği ya da daha genel bir ifadeyle tutup tutmayacağı belli değil. Projenin başarılı olup olmayacağı etrafında bir topluluk oluşturup oluşturamayacağıyla da ilgili. Gameolith proje geliştiricileri, Gameolith'in tüm GNU/Linux oyuncuları için samimi ve güvenli bir yer olmasını istiyor ve bunun için de temel bazı kurallar öneriyorlar topluluğa:
  • Kibar ve arkadaş canlısı olun.
  • Gereksiz mesaj gönderimi yapmayın.
  • Trollük yapmayın.
  • Konuya sadık kalın.
  • Yasalara saygılı olun.
Güzel bir topluluk kurmak için pek de katı olduğu iddia edilmeyecek bu beş basit kural sanırım çoğu kişi için makuldür. Mağazanın kullanım şartlarını ise şuradan görebilirsiniz.

Projeye bir göz atmak isterseniz ana sayfasını veya haberler sayfasını ziyaret edebilir ya da projeyi Twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

Son olarak bir oyun geliştiriciyseniz ve oyununuzu bu mağazaya eklemek istiyorsanız ya da bir paketçiyseniz ve Gameolith'deki oyunları farklı bir dağıtım için de paketlemek istiyorsanız Gameolith Partners sayfasına bakabilirsiniz.


Kaynaklar:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Amazing Studio