FlightGear 2.4.0 Heyecan Verici Yeni Özellikleriyle Bizlerle

Özgür ve çok platformlu uçuş simülasyon oyunu FlightGear geçtiğimiz günlerde 2.4.0 sürümüne ulaştı. Bir buçuk yıllık geliştirme sürecinin sonunda ortaya çıkan bu yeni sürüm çok etkileyici yeni özellik ve düzeltmeler getiriyor.
Şu an burada değişikliklerin ve yeniliklerin tamamını aktarmak mümkün olmasa da önemli birkaç taneden bahsetmek gerekirse, şunları söyleyebiliriz:
  • Yepyeni bir hava durumu modülü.
  • Pek çok grafik iyileştirmesi.
  • Yeni kokpit sistemi.
  • Geliştirilmiş otomatik pilot sistemi.
  • Deneysel bir HLA arabirim katmanı.
  • Yüklü haritaları güncel tutacak ve yeni haritaları anında indirebilecek bir sistem.
Her ne kadar şu an böyle gelişmiş bir uçuş simülasyon oyununu oynayamıyor olsam da ileride oynamayı öğrenmek istediğim oyunlardan biri FlightGear. Ben bunu yapana kadar da sanırım daha pek çok yeni özellik eklenmiş olur oyuna :)

FlightGear'ın yeni sürümü Pardus için İşbaran Akçayır tarafından paketlenmiş durumda. Kendisi
çekerek flightgear paketini 2.4.0 sürümüne güncelledi. Paket şu an yalnızca geliştirme deposunda, yakında test ve kararlı depoya da girmiş olur.

Diğer dağıtımlardaki durumları tam bilmiyorum ama Ubuntu Vibes'ta yazdığına göre yeni sürüm resmi Ubuntu 11.10 deposuna eklenmiş durumda. Arch topluluk deposu da yeni sürümü sunuyor. Fedora, openSUSE ve Gentoo'da ise şu an en güncel sürüm 2.0.0 görünüyor.
FlightGear 2.4.0 hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki resmi duyuruya ve haberlere bakabilirsiniz. Herkese iyi uçuşlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Amazing Studio