Smuggle Truck

Boston tabanlı bağımsız oyun yapımcısı Owlchemy Labs tarafından geliştirilen 2 boyutlu fizik tabanlı sürüş oyunu Smuggle Truck'ın GNU/Linux'a geleceği söyleniyor.

Oyun ilk olarak sadeece Smuggle Truck ismiyle geliştirilmişti ve Amerika'da yasadışı olarak sınırlardan geçmek isteyen kişileri konu alıyordu. Bu konu Amerikan Hükümeti ve oyun eleştirmenleri tarafından büyük tepki toplamıştı. Oyun geliştiricileri de Smuggle Truck'ın Apple'ın App Store'unda satış için yaptıkları başvuraya ret cevabı alınca oyunun tüm özelliklerini koruyarak, farklı isim ve grafiklerle Snuggle Truck'ı hazırladı ve oyunu bu platform için bu şekilde sundu.

İki oyun da oyuncuların yolcularını bir kamyonu kullanarak, verilen süre zarfında bir sınırdan diğer bir sınıra taşıyarak, yeni doğmuş bebekleri yakalayarak, tepelerden, mağaralardan, çöllerden ve ormanlardan hızla geçerek kurtarmalarını gerektiren fizik temelli sürüş teknikleri kullanıyor. Snuggle Truck ise yalnızca orijinal oyundaki çok kültürlü göçmenleri yumuşacık ayıcıklar ve diğer oyuncaklarla değiştiriyor.

Oyunun Wine ile de sorunsuzca çalışacağı söyleniyor, bir GNU/Linux sürümüne kadar oynamak isteyenler bu şekilde deneyebilir. Göz atılabilecek bir oyuna benziyor.



Kaynaklar:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio