İki Arama Kurtarma Oyunu

Oyunları paketlemeye o kadar dalmışım ki yazmaya fırsat bulamamışım epey bir zamandır. Hızlıca sadece bu günlüğü takip etme şansı olanların kaçırdıkları bölümleri yakalamalarına yardımcı olmaya çalışayım.

Search and Rescue II, GNU/Linux için bir kurtarma helikopteri simülatörü. Oyuncuların bir helikopteri kullanarak kaza geçirmiş insanları kurtarmaya çalıştığı çeşitli görevler sunuyor. Oyunda farklı senaryolar ve helikopter modelleri bulunuyor.
SaR II, düşük grafik ihtiyaçlarıyla gerçekçi fizikler sunmaya yoğunlaşmış durumda. Oyun, Wolfpack Entertainment tarafından geliştirilmekte olan Search and Rescue isimli benzer bir oyunun çatallaması (fork).

SaR II'de öne çıkan bazı özellikler şöyle:
  • Daha yumuşak görseller
  • Tam SDL oyun kontrolörü desteği
  • Tamamen çalışan müzik desteği
  • Veri dosyaları ve görevler tek bir arşivle geliyor 
  • Sistem kurulumu yapılmadan da oynanabiliyor
Oyun genel olarak C ile yazılmış, programlama yeteneklerinize güveniyorsanız kod yazarak destek olabilirsiniz. İnşa sistemi olarak da scons kullanıyor, dağıtımınız için paketleyerek daha çok oyuncuya ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Çiziminiz harikaysa oyun için çeşitli tasarımlar yapabilirsiniz. Bulduğunuz hataları veya özellik isteklerinizi bildirebilirsiniz. Maddi olarak bağış yapabilirsiniz. Görmüş olduğunuz gibi projeye pek çok açıdan destek olma fırsatınız var.

Son olarak Search and Rescue'nun sayfasındaki son yazılanları okumanızı da tavsiye ederim. Bir projenin çatallanmasının (doğru şekilde yapılırsa) onun ne kadar işine yarayabileceğini gözler önüne seriyor.

Helikopter oyunlarını çok seven, uzaktan kumandalı bir tane almak için yanıp tutuşan biri olarak yakında paketlemeyi düşündüğüm bir oyun SaR II. Henüz oynamış olmasam dahi güzele benzediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Aşağıdaki videoların tam olarak SaR II'ye mi yoksa Search and Rescue'ye mi ait olduğunu bilmiyorum ama her durumda genel bir fikir vermesi açısından yeterli olacaktır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio