Doom 3 Kaynak Kodları Çok Yakında

İki ay kadar önce id Software'in kurucusu ve teknik yöneticisi John Carmack, Doom 3'nin kaynak kodlarının yakın zamanda açık kaynak olarak yayınlanacağını duyurmuştu.
Ubuntu Vibes'ta çıkan Doom 3 Source Code Packaged and Tested, Almost Near Final Release başlıklı haberden öğrendiğimize göre mutlu sona iyice yaklaşılmış durumda. Carmack, Tweeter üzerinde gönderdiği son iletilerden birinde Doom 3'nin kaynak kodlarının arşivlendiğini ve test edildiğini, son bir yasal kontrolden sonra yayınlanacağını açıkladı.

id Software GNU/Linux'a her zaman duyarlı olmuş ve Wolfenstein, Doom, Quake'in de içinde bulunduğu oyunlarının bir çoğunun GNU/Linux sürümlerini de çıkarmıştır. Doom 3'nin kaynak kodlarının yayınlanmasıyla birlikte özgür yazılım topluluğu pek çok farklı modu ve diğer birçok ilgili çekiçi şeyi olanaklı kılacak gelişmiş ID Tech 4 Engine'e erişebilecek. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantılara göz atılabilir:

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Doom3'ün açık kaynak oluşu amatör oyun geliştiricilere büyük bir jest. Onun dışında popüler modlarından The Dark Mod ve Hexen:Edge of Chaos'un optimizasyon ve grafik konusunda büyük yollar katedeceğine inanıyorum. Hadi Zenimax, üzme bizi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio