Oyuncu Penguen Geliyor

Yurt dışındaki gelişmeleri takip ederken ülkemizdeki gelişmeleri kaçırmışız biraz. Az önce yaptığım bir Google aramasında şans eseri gördüğüm Oyuncu Penguen'di bunu fark etmemi sağlayan.
Oyuncu Penguen hakkında duyurular görebildiğim kadarıyla Ubuntu Türkiye ve Linux Mint Türkiye üzerinden Mayıs ayının sonuna doğru yapılmış ve tüm GNU/Linux kullanan oyun severler projeye katkı vermek için davet edilmiş. Bu duyuruların bir kısmını burada da alıntılayarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayalım:
Biz Linux kullanıcılarının yakınıp durduğu şeylerden biridir oyunlar. Pek oyun olmadığını düşünürüz, geçmek isteyen de bu yüzden vazgeçer Linux'a geçmekten. Ben de hem benim gibi oyun meraklısı Linux kullanıcılarının takip edebileceği, hem de "Linux'ta oyun var mı ki ya?" diye merak eden Windows kullanıcılarının da ilgilenebileceği, adını da Oyuncu Penguen koyduğum bir blog/platformun çalışmalarına başlamış bulunmaktayım. Kısa süre içerisinde aktif etmek istediğim bu platforma desteklerinizi, fikir önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. 
Site dediğim gibi, Linux'ta oyun ve oyunculuk üzerine olacak. Aynı zamanda önemli Linux ve oyun haberlerini de elimden geldiğince yazmaya çalışacağım. Şimdilik bir "portal" olarak düşünüyorum, ancak istek ve ilgilenen olursa bir forum da hazırlarız . 
Hadi bakalım, bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete..
GNU/Linux ve oyunlarla ilgili daha çok Türkçe site görmek çok güzel. Proje şu anda "Yakında, çok yakında. Az kaldı. Sabredin :)" diyor, bekleyelim bakalım.

Yorumlar

Sinan dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Anıl Özbek dedi ki…
Gereksiz mesaj (spam) göndermezseniz sevinirim.
bilal dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı