Supra Torque

0 A.D. için 2010 yılının en iyi bağımsız oyunlarında oy kullanırken bilmediğim birkaç oyunla tanıştım. Bunlardan bir kısmı hali hazırda GNU/Linux üzerinde çalışabilirken bazıları da ileride GNU/Linux'a aktarılacakmış. Bunlardan biraz bahsetsem iyi olacak. İlk önce Supra Torque'tan başlamak istiyorum.



Geliştiricisi GNU/Linux sürümüyle ilgili şunları söylemiş: "There is still no demo for linux or Mac OS first it will be released on Win32 then we start porting game to linux and mac os there are some differences between code. But it will not took so long Game is written 100% in OpenGL using GLSL shaders physX is also portable to linux ;) You have to wait..." Kısacası: şu anda GNU/Linux için bir sürüm bulunmuyormuş, Windows sürümünü bitirdikten sonra GNU/Linux ve Mac OS'a aktarma çalışmalarına başlayacaklarmış.
Oyunun geliştirilmesinde OpenGL, PhysX, Devil, Boost ve Fmod (ileride OpenAL ile değiştirilmesi düşünülüyormuş) kullanılmış ve C++ ile yazılmış. Oyunun şu anki durumu şöyle:


  • Tarayıcı: %100
  • Fizik: %100
  • Ses: %0 (Videolardan gördüğüm kadarıyla ses var ama tekrar yazılacakmış ses kısmı)
  • Çokluoyuncu: %90
  • YZ: %0
  • Oynayış: %50


Geliştirici birkaç hafta sonra serbest sürüş, yarış, yapay zeka, zamana karşı yarışma gibi özellikleri de içeren tam bir demo yayınlayabileceğini söylemiş. Yeni modeller, yapay zeka üzerinde çalışmalar, kariyer kipi ve çeşitli değişik oyun kipleri de planlar arasında.
Oyunun ana sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Videolarını ise YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. Beni epey heyecanlandıran bir oyun oldu. Umarım GNU/Linux üzerinde oynamak için çok beklememiz gerekmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı