Steam Geliyor



Son haberlere / dedikodulara göre Steam'in GNU/Linux istemcisi de geliyormuş / gelecekmiş. Bakalım neler olacak.

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
Valve'nin GNU/Linux için Steam'i Yayımlayacağı Resmileşti

Valve Corporation, bugün Mac OS X için Steam istemcisini yayımladı ve daha önce resmi olmayan kanallarda dile getirilen bir konuya açıklık getirdi: Steam içerik dağıtım platformu ve Source Engine GNU/Linux'a da aktarılacak.

Phoronix'te geçtiğimiz hafta boyunca yayımlanan Steam'le ilgili bir dizi haberle bilinen bir durum olsa da bugüne kadar resmi bir açıklama gelmemişti Steam'in GNU/Linux sürümü hakkında. Şu an Steam mağazasında GNU/Linux temelli çeşitli oyunlar halihazırda bulunuyor, Unreal Tournament 2004, World of Goo, Enemy Territory: Quake Wars ve Doom 3 bu oyunlardan bazıları. Şimdi Source Engine'nin resmi olarak GNU/Linux'u desteklemesiyle Source temelli GNU/Linux oyunlarını da görebileceğiz. Kim bilir belki sonunda Unreal Tournament 3'ü de GNU/Linux üzerinde oynayabileceğimiz günler yakındır. Bunları net olarak yalnızca zaman söyleyebilir. Mac OS X örneğine bakarak GNU/Linux için yayımlanması olası ilk oyunlar arasında Half-Life 2, Counter-Strike: Source ve Team Fortress 2 oyunlarının olacağını düşünüyoruz. Steam'in GNU/Linux sürümü ise büyük ihtimalle yaz sonunda yayımlanacak.

Valve'nin Mac OS X için izlediği stratejiye bakarak GNU/Linux oyunlarının Windows ve Mac OS X ile eş zamanlı olarak çıkacağını ve tüm platformlar için kaliteli bir destek sunacağını söyleyebiliriz.

Valve'nin en sonunda resmi olarak Steam ve Source Engine'yi GNU/Linux'a aktaracağını açıklamasından son derece memnunuz. Bu adım GNU/Linux'un oyun alanındaki gücüne önemli bir katkı sağlayacaktır ve eğer başarıyla sürdürülürse GNU/Linux oyuncular için de cazip bir konuma gelecektir.

Oyunlar hakkında sevindirici haberlerin peş peşe geldiği bu günlerde gelişmeleri yakından takip etmek için biraz klişe olacak ama: bizi izlemeye devam edin :)

Kaynak
It's Official: Valve Releasing Steam, Source Engine For Linux!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio