World of Goo

Bulmaca çözmede kendinize güveniyor ve bilgisayar başında harcıyabilecek bol vakte sahipseniz World of Goo'ya bakmadan geçmeyin derim .

Bulmacalarla aranız iyi değilse bile bu oyunla beraber fikirleriniz değişecektir. Ama “bol vakit” konusunda emin olmalısınız, çünkü World of Goo bir defa başlayınca bir türlü bıraktırmayan fizik motorlu bir bulmaca oyunu.


World of Goo oyunundaki amacımız: Goo Topları ile bazı yapılar (köprü, kule gibi) inşa ederek elimizde kalan Goo Toplarını haritanın belli bir yerinde bulunan borulara ulaştırmak.

Goo toplarıyla inşa yapmak ilk başlarda çok kolay gibi görünürken, ilerleyen bölümlerde karmaşık bulmacalar haline dönmekte. Eğer dikkatli olmazsanız yerçekimiyle külahları değişip; yaptığınız kuleyi yıkabilir, köprünüzü suya düşürebilirsiniz.


Oyunda 5 çeşit Goo topu bulunuyor:

Siyah Goo: Bağlandıkları yerden bir daha koparılamayan goolardır. Yapınızın temellerini atarken daha çok işe yararlar.
Yeşil Goo: Bunlar bağlandıkları yerlerden kopabiliyorlar. Yüksek yapılar kurarken en yararlı goolar da denilebilir.
Beyaz Goo: Siyah goolar gibi bağlandıkları yerden kopamazlar ama yüksek yerlere bağlandığında esneyip aşağı sarkabilirler.
Sarı Goo: Dik bölgelere tutunabilen goo çeşididir.
Kırmızı Goo: Tam olarak goo sayılmazlar. Balon da diyebiliriz bunlara.


Oyun beş bölümden oluşuyor. Her bölüm kendine has renkler ve müziklere yani farklı bir atmosfere sahip. Bundan dolayı ilk bölümleri bitirince sıkılmayıp, diğer bölümlere de bakmak isteyeceksiniz.

Bu 5 bölümün haricinde bir de “World of Goo Corporation” adlı ek bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde, oyun boyunca topladığınız ekstra Goo Toplarıyla uzun kuleler yapmaya çalışıyorsunuz. Wold of Goo Corporation'da rakibimiz diğer bölümlerdeki gibi haritadan haritaya değişen engeller değil, internet üzerinden yarışacağımız diğer oyuncular.


Bu güzel oyun açık kaynak teknolojilerle geliştirilmiş, olup linux versiyonu da mevcut.
Oyunun full versiyonu 20 dolar karşılığında satın alabilirsiniz.
Demo için: http://2dboy.com/games.php

Yorumlar

sinan dedi ki…
Çok eğlenceli, başlayınca sonuna kadar bırakamıyorsunuz gerçekten.

Lemmings ile Pontifex/Bridge Builder tipi oyunları bu şekilde birleştirmek hayatta aklıma gelmezdi. Üstüne üstlük biraz arkaplanda kalan ama çok ilginç bir konusu da var.

Uzun süredir oynadığım en yaratıcı ve eski oyun(Amiga/486/abandonware) zevki yaşatan oyun. Bastırdım parayı aldım, pişman değilim, pişman olanı da görmedim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio