Mad Skills Motocross

Uzun zamandır yeni yazı yazmamışız. Suskunluğumuzu bozalım :) Bu arada yanlış anlaşılma olmasın yazmama nedenimiz yeni oyunların olmaması değil, yeni oyunları oynamaktan zaman bulamamamızdır.

Pardus 2009 depolarına henüz X-Moto girmediği için bir moto yarışı özlemi içindeydim ve tam da bu sırada Mad Skills Motocross'a rastlamam gerçekten büyük bir şans oldu. Sitesi üzerinden satın alabileceğiniz veya demo sürümünü indirebileceğiniz çok zevkli bir moto yarışı Mad Skills Motocross.


Yapay zekaya ve zamana karşı yarışabiliyorsunuz demo sürümünde. Ayrıca harita düzenleyicisi de var ama fazla kurcalamadım ben. Demo sürümünde çok az bölüm olduğu için çok çabuk bitiyor, bu yüzden yeni haritalar yapmayı denemek isteyebilirsiniz.


Oyunun ayrıca fizik motoru da oldukça güzel. Yarışırken çeşitli özel hareketler (arka teker üstünde gitme, ters dönme...) yaparak ve bunları birkaç kez tekrarlayarak çeşitli güç nesneleri alabiliyorsunuz. Motorunuza yeni özellikler ekleyen veya özelliklerini geliştiren bu güç nesneleri sayesinde rakiplerinizle daha kolay başa çıkabilirsiniz.


Eğer X-Moto'yu seviyorsanız kesin bir göz atın. Büyük bir ihtimalle Mad Skills Motocross'u da seveceksiniz. Oyunu kurmak da oldukça basit arşiv dosyasını indirin, sağ tıklayarak arşivi ayıklayın (açın, dışarı çıkartın...) ve bu yeni dizine girerek msm.sh dosyasını çalıştırın.

Oyunun ayrıca Windows ve Mac sürümü de bulunmaktadır. Bu işletim sistemlerinden birini kullanan oyuncular da eğlenceden paylarını düşeni alabilir :)

Unutmadan bir kaç ipucu daha vereyim işinize yarayabilecek. Oynarken F11'e basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Oynamak için klavye, fare veya oyun çubuğunuzu kullanabilirsiniz.

Oyun Java ile yazıldığı için ilk açılışı biraz uzun sürüyor ama o kadar da can sıkacak cinsten değil. Diğer bir sevmediğim yanı da oyundan çıkarken her zaman olmasa da ara sıra tam sürümünü almanız için sizi biraz oyalıyor. Bunlar da oyunla ilgili kötü yanlar, haberiniz olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio