My First Skydiving Academy

Genelde bir oyun fikri gelir aklınıza. Daha sonra da bu fikri geliştirirsiniz, karakterleri şekillendirirsiniz ve sonlara doğru isim seçimini yaparsınız. Ama The Video Game Name Generator Competition'da durum tam tersi. Video Game Name Generator size bir isim üretiyor (Lair of the Crystal Encounter, Amphibious Lawnmower Dancers, Nuclear Chicken Legend...) ve siz bu isme göre bir oyun üretiyorsunuz. Oldukça zevkli bir yarışma olmuş ve 48 oyun ortaya çıkmış.

İçlerinden birkaçını denemek için indirdim ama çoğu çalışmadı. Neyse ki Farmergnome'nin yapmış olduğu My First Skydiving Academy sorunsuz olarak WINE ile çalıştı.


Oyunda yönettiğiniz kişi maceraperest bir bebek ve başlıca hobisi hava dalışı yapmak (bir bebek için oldukça ilginç ve tehlikeli bir spor :) ). Sağ ve sol yön tuşlarıyla bebeği hareket ettiriyorsunuz, yukarı tuşuyla yavaşlıyor ve aşağı tuşuyla hızlanıyorsunuz. Ben yavaş yavaş giderim bir yerlere de çarpmam diyebilirsiniz ama oyunu tamamlamak için belirli bir süre var buna dikkat etmelisiniz.


Belirli bir süre aşağı tuşuna bastıktan veya hızlandırıcıları aldıktan sonra etrafınızı ateş topu sarıyor ve diğer canlılara çarpmamanıza gerek kalmıyor. Normalde kuş benzeri canlılara çarptığınızda az da olsa kemikleriniz kırılıyor. Kayalara çarpmak ise hızınıza göre kemiklerinizden bir çoğunun kırılmasına neden oluyor.


Oyunun grafikleri, sesleri, müzikleri ve oynanırlığı çok güzel. Tek eksiği isi yalnızca üç bölümünün olması. Belki ileride bölüm sayısı artar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio