FIFA Online Açık Beta

Electronic Arts, FIFA serisinin çevrimiçi oynan bir sürümü olan FIFA Online için açık beta sürecini başlatmış. Bugün sözlükte tesadüf eseri gördüm. Sanırım Oyun dergilerini takip etsem iyi olacak, bazen böyle önemli haberleri atlayabiliyorum, sadece GNU/Linux'a yönelik oyun sitelerini takip ettiğim için.



FIFA Online'nın şu an sadece GNU/Linux'ta çalışıp çalışmadığını test ettiğim için detaylı bir inceleme olmayacak bu yazı. Ama isterseniz özelliklerini buradan öğrenebilirsiniz. Oyun Pardus üzerinde Mozilla Firefox ve Wine yardımıyla sorunsuzca oynanabiliyor.



FIFA Online'yi oynayabilmek için bir EA hesabı oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı oluşturduktan sonra FIFA Online’ın betasına test etmek için başvurabilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.



Oyunu nasıl kuracağınıza dair detayları şuradan öğrenebilirsiniz. Test ettiğim kadarıyla oyun hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Fare ile FIFA mı oynanır diyorsanız bir bakın derim. Eğitsel bölümünü yeni geçtim ben bakalım nasılmış geri kalan kısımları :) EA spors dıni geem.


Müzikler harika. Tam ekran çalışmıyor denmiş, ben de henüz bu şekilde kullanabilmek için bir seçenek göremedim. İyi fare almak gerekebilir ya da alışmak lazım biraz. Oyun ekrana sığmıyor, üstteki paneli mi gizlesek ne yapsak, bakalım. Demin sadece yapay zekaya karşı oynadım sanırım, bakalım kanlı canlı rakiplerle nasıl oynanabiliyor. Şöyle bir birinci tekil şahıs bakış açısından mı oluyor, nasıl oluyor, daha önce hiç oynamadığımdan bilmiyorum, bakalım, bakalım... (Bir ekran görüntüsü kalmıştı onu da ekleyebilmek için bir paragraf daha gerekti...)



Kaynaklar:
FIFA Online oynayın!
FIFA Online Açık Betaya geçti
FIFA Online İçin Açık Beta Süreci Başladı
FIFA Serisini Ücretsiz Online Oynayın!

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
Oyunu açmak için
/home/kullanıcı-adı/.wine/drive_c/Program Files/EA Sports/FIFA Online/

dizinindeki Launch.exe'yi kullanabilirsiniz. Her seferinde kim girecek bu dizine derseniz de bir kısayol oluşturabilirsiniz derim ben de, altında kalmam yani lafınızın :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio