Ben de Yazacağım

Merhaba ben maidis veya kimliğimde yazan biçimiyle Anıl Özbek. Boş vaktimin bir kısmını bilgisayar oyunlarıyla geçirmekten büyük zevk alıyorum. İlk önce kişisel günlüğümde biraz oyun oynadığım zamandan kısarak, biraz da diğer işler için harcayacağım zamandan çalarak, oynadıklarım hakkında yazmaya başladım. Daha sonra oyunlar hakkında farklı bir günlükte yazmanın daha mantıklı olacağına karar verdim ve Penguenler de Oynar'ı açtım.

GNU/Linux üzerinde oyun oynanabildiğini hem de çok iyi oyunlar oynanabileceğini göstermek amaçlarımdan biriydi. Ülkemizdeki dağıtımların toplulukları ve basılı karşılıklarından daha iyi içerik sunan e-dergiler yaygın oyunlar hakkında çok güzel içerik oluşturdukları için Penguenler de Oynar'da daha çok pek bilinmeyen oyunlar üzerine yazmaya çalıştım. Bununla birlikte güncel haberlere de elimden geldiğince yer vermeye çalıştım. Kısacası Penguenler de Oynar'a GNU/Linux oyunlarının Öteki Sinema'sı diyebilirim.

Penguenler de Oynar'ı görünüş olarak Ekşi Sözlük gibi sade ve içerik olarak da The Linux Game Tome gibi zengin tutmak istiyordum ama unuttuğum bir şey olduğunu fark ettim. Her oyun türünü sevmiyordum. Bu yüzden ne yaparsam yapayım Penguenler de Oynar hep eksik kalacaktı. Bunun üzerine Penguenler de Oynar'da başka yazarların da olmasının harika olacağı gerçeğini gördüm. Bu yazıyı okumanıza neden olan olaylar da büyük ihtimalle bundan sonra başlamış oldu.

Kısacası, özgür oyunlar oynayan tüm oyunculara ve yazarlara ulaşmaya çalışacağım ve Penguenler de Oynar'a davet edeceğim. Elbette hiç kimse kabul etmek zorunda değil ama burada olmanız bence çok güzel olacak :)

Şu anda GNU/Linux kullanan, oyun oynamayı seven ve en önemlisi de oynadığı oyunları destansı ifadelerle anlatma yeteneğine sahip yazarlarla iletişim kurmaya başladım. Takdir edersiniz ki istemeden de olsa atlayabileceğim kişiler olabilir. Bu yüzden eğer size ben ulaşamamışsam siz bana ulaşın.

Şimdilik bu kadar, en yüksek puan hep sizin olsun, iyi oyunlar :)

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
Bir süre önce scanzone'ye hoşgeldin demiştik, bu gün de lipstick'e hoşgeldin diyoruz. Davetimi kabul ettiğiniz için teşekkürler :)
Anıl Özbek dedi ki…
Birkaç gündür Penguenler de Oynar'a girmemiştim. Bu sürede sinan da davetimi kabul edip gelmiş, kendisine hoşgeldin diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum :)
Anıl Özbek dedi ki…
Az önce de kunguz aramıza katıldı. Kendisi harika bir oyun olan Tosla'nın geliştiricisi, kendisinden aldığım haberlere göre yakında yeni oyunlarını da göreceğiz.

Zaten söylemiştim, buradan da tekrarlayayım: aramıza hoş geldin kunguz :)

Bu arada çağrımı tekrarlayayım efendim. GNU/Linux'u ve oyunları seviyorsanız siz de buyurunuz Penguenler de Oynar'a.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio