Penguenler de Oynar

S. Bize kısaca Penguenler de Oynar'ın ne olduğunu açıklayabilir misiniz?
C. Burası başta açık kaynak oyunlar olmak üzere oynadığım oyunlar hakkında bilgilendirme yapacağım blog olma özelliğine kavuşacak kısa zaman içinde.

S. Penguenler de Oynar ismi nereden geliyor?
C. White Men can't Jump'a ve Çirkinler de Sever'e yapılmış esprili bir gönderme olduğu için bu ismi seçtim. Ayrıca penguenler uçamaz ön yargısını da yıkmak istedim.

S. Sizden başka yazar olacak mı?
C. Şu anda böyle bir planım yok. Fakat okuyucular yapacakları yorumlarla eğlenceye dahil olabilirler. Ayrıca okuyucular bana bir şekilde ulaşarak (e-posta en ideali) oyun tavsiyelerinde de bulunabilirler.

S. Penguenler de Oynar'da niçin hiç video yok?
C. İnternette dolaşmak için Mozilla Firefox kullanıyorum ve mousela masaustunde sekil cizme fenomeninin bir uzantısı olan okuduğum yazıyı sürekli seçip seçip durma huyum yüzünden fareyi ortada bir yerde tutuyorum. Sayfayı aşağı doğru kaydırmak içinse fare tekerleğinden yararlanıyorum fakat videoların üzerindeyken tekerlek üzerine düşen görevi yerine getiremiyor. Bu değişkenlerden bir veya birkaçı değişmediği sürece yalnızca video bağlantıları olacak Penguenler de Oynar'da.

S. GNU/Linux'da tüm oyunlar pencerede mi oynanıyor?
C. Elbette hayır. Sadece burada yayınlamak için ekran görüntüsü alıyorum ve bunu yapmak tam ekranda zor oluyor bazen.

S. Az önce sizden başka yazar olacak mı diye sorduğumuzda hayır dediniz ama göz göre insanlara yazarlık davetiyesi gönderiyorsunuz?
C. Ne yapayım, henüz görünürde bir düğün olmadığı için yetenekli oyuncuları Penguenler de Oynar'a davet etmekle yetiniyorum. Bildiğiniz gibi halay tek başına ve nizamiyede çekilmez.

S. Çok yalancı birine benziyorsunuz neden sizinle röportaj yapmaya beni gönderdilerki ya. Neyse, hani video olmayacaktı Penguenler de Oynar'da?
C. Kuzum, hangi çağda yaşıyoruz. Hiç videolar olmadan oyun günlüğü olur mu.

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
S. Her yazının altında hem yıldızlı derecelendirme hem de harika, kötü gibi etiketli değerlendirme var, bunlar nedir ve tam olarak ne içindir?
C. İlk önce böyle kaliteli sorular sorduğunuz için teşekkür ederim. Yıldızlı derecelendirme ile okuyucularımız eğer bu oyunu oynadıysalar, oyunu ne kadar beğendiklerini söyleyebilirler. Etiketli değerlendirme ise okuyucuların inceleme veya haberin ne kadar iyi veya kötü olduğunu belirterek yazarın geri dönüt almasını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.
Anıl Özbek dedi ki…
S. Penguenler de Oynar diğer medyalardaki bilinirliği nedir?
C. Açıkçası Pengunler de Oynar bazı internet sitelerinde [1, 2, 3] çeşitli kısa tanıtımlara konu olsa da henüz bilinirliğini arttırmak için özel bir çaba içinde değiliz. Aramıza yeni oyucular ve okuyucuların katılmasıyla bu işin daha kendiliğinden olmasını tercih ediyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio